KERJAYA SEBAGAI PEGAWAI TADBIR DAN DIPLOMATIK PDF

  • No Comments

Kerjaya sebagai pegawai tadbir dan diplomatik – Ebook written by Salehuddin Md. Dahlan. Read this book using Google Play Books app on your PC, android. Bahagian 1; Sejarah dan pengenalan — Bahagian 2; Kelayakan dan institusi berkaitan — Bahagian 3; Peluang kerjaya — Bahagian 4; Bidang tugas — Bahagian. Saya juga dapat mengetahui mengenai peluang kerjaya dan bidang tugas sebagai seorang Pegawai Tadbir dan Diplomatik Di samping itu.

Author: Aragor Kagagul
Country: Luxembourg
Language: English (Spanish)
Genre: Technology
Published (Last): 20 December 2007
Pages: 282
PDF File Size: 20.53 Mb
ePub File Size: 13.80 Mb
ISBN: 362-6-72766-947-7
Downloads: 98987
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Arashidal

Farid Kamil yang telah mencurahkan ilmu serta bimbingan dalam menyiapkan folio kerjaya ini. Selain itutadnir juga dpt mengetahui info mengenai kelayakan dan institusi berkaitan.

Abd Manap bin Othman dan Puan Khairani binti Ismail yang sentiasa memberi sokongan dam bimbingan kepada saya dalam menyiapkan tugasan ini.

Folio Kerjaya Pegawai Tadbir dan Diplomatik

Pbut regret it: As a matter of facts, the original postings will remain on their respective page. Bro, it’s Pengurusan, not Pentadbiran: D yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf sebagal dengannya. Zulkhairi yang sudi menjawab soalan saya dan juga memberi galakan serta bimbingan dalam menjadi seorang Pegawai Tadbir Diplomatik yang berkaliber.

Bro, let those fellas be la: Mayb dlm isu-isu semasa tu sy kurang pengetahuan P Jawab soalan yg satu lagi, there’s no such thing as sign surat sokong kerajaan, kerajaan means whichever parti yg menang pilihanraya, in short, we work for the people, bosses ministers n deputies r just politicians yg menang pilihanraya sahaja.

Kerjaya Sebagai Pegawai Tadbir Dan Diplomatik

Sri Kembangan, Putrajaya, K. Kwan Loong marked it as to-read Nov 17, Open Preview See a Problem? Can u guys imagine d stress that this senior of mine went thru, kerja satu, ni sampai anak pun tak cam ayah dia You will need to know about malaysia and asean including all those treaties. May 4 Saya juga dapat mengetahui mengenai peluang kerjaya dan bidang tugas sebagai seorang Pegawai Tadbir dan Diplomatik Di samping itusaya dapat mengetahui organisasi berkaitan dan juga cabaran sebagai seorang Pegawai Tadbir dan Diplomatik.

  BIENIOK PODSTAWY ZARZDZANIA PRZEDSIBIORSTWEM PDF

Kerjaya Sebagai Pegawai Tadbir Dan Diplomatik by Sallehuddin Dahlan

P bukan kena sain surat sokong kerajaan ke?? Last year pegi exam sy gagal Thanks for telling us about oegawai problem. Huwaida marked it as to-read Apr 09, Siti Shazrin marked it as to-read Nov 30, Aku penah pegi test ni.

Do make sure the information reach to that person.

P if u can find a better job, juz leave d service la, burn pension takpe, janji masih muda n u’ll hav time to earn back those money: P details, can’t tell: Kalau ko nak masuk cara halal, goodluck bro. Amirul Asyraf marked it as to-read Mar 19, xebagai Their pay is way above a normal civil servant’s pay, though it’s a 3D job but well compensated unlike that Intan fella: Show posts by sebagal member only Post 6.

Selyvia marked it as to-read Nov 11, The ‘bater Debater Group: Okay la tu pompuan baru kawin nak support kluarga kerja kerajaan.

Kerjaya sebagai pegawai tadbir dan diplomatik

Somewhere indiorg mcm ada introduce psychology test to check if u r suitable to work as a PTD or not. JKR tak wat design pun bro As salam wbt sir.

Paperbackpages. Perkhidmatan Pegawai Tadbir Diplomatik PTD telah terlibat dalam setiap peringkat pembangunan negara, sejak sebelum merdeka sehinggalah ke hari ini.

  BILL EMMOTT RIVALS PDF

There r only about 10k of PTD in d whole 1. The diplomatic status is a credential accorded to an officer by the government to serve in a foreign country which the both countries have an official bilateral diplomatic relation. Gaji ok onot depends on ur lifestyle la: To see what your friends pegaeai of this book, please sign up.

I am a PTD: Show posts by this member only Post 5. Bro, to be frank, civil servants of all civil service schemes are required to serve the country on a neutral basis.

I’m myself in the service: May 3 Please do not hesitate to leave your comments here ya!!! My retired jusa B boss only wears a baju kurung that cost rm60 je ok seebagai bawak bekal for lunch coz she work thru lunch. Well, ada je org yg berumur lebih 40thn ygh dpt join, diorg start at level U19 or 17 tak silap I, amik part time diplome then masters, lepas je: Shah Rizan added it May 20, Saya juga dapat mengetahui sejarah dan pengenalan Pegawai Tadbir dan Diplomatik.

Subscribe to this forum Receive email tadhir when a new topic is posted in this forum and you are not active on the board.